2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Állatkerti belépők és ajándékcsomagok véradásért cserébe

Az Országos Vérellátó Szolgálat nyereményjátékkal egybekötött figyelemfelhívó véradókampányt indít annak érdekében, hogy a nyári hónapokban is biztosítottak legyenek a szükséges vérkészítmények az egészségügyi intézmények számára. Az OVSz kampányához több hazai állatkert, valamint a VIWA vitaminvíz is csatlakozott, akik felajánlásának köszönhetően július folyamán vért adó donorok között állatkerti belépőket, ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

A nyári időszak minden évben kihívás elé állítja a hazai vérellátást. Ebben az időszakban sokkal intenzívebb toborzómunkát kell végezni annak érdekében, hogy naponta 1600-1800-an éljenek a véradás lehetőségével, ugyanis a biztonságos vérellátáshoz ennyi ember segítségére van szükség minden hétköznap. A nagy meleg és az utazások miatt a rendszeres véradók aktivitásában ilyenkor csökkenés tapasztalható, ezért különösen fontos, hogy minél több olyan embert tudjunk mozgósítani, akik csak ritkán, vagy még soha nem éltek a segítségnyújtás e formájával.

Az OVSz idén július 3. és 31. között nyereményjátékkal egybekötött véradókampányt indít, amely keretein belül minden vért adó donor – online regisztrációt követően – állatkerti belépőket és ajándékcsomagokat nyerhet. 

Nagy örömünkre szolgál, hogy több nagy hazai állatkert is a kampány mellé állt, kifejezve ezzel megbecsülésüket a véradók iránt.

A kampányt támogató állatkertek:

ZOO Debrecen

Fővárosi Állat- és Növénykert

Richter Safari Park

Tisza-tavi Ökocentrum

Pécsi Állatkert és Akvárium – Terrárium

Kecskeméti Vadaskert

A kampányról, valamint a véradások helyszíneiről és időpontjairól bővebben az OVSz honlapján, a www.ovsz.hu oldalon lehet tájékozódni.

hirdetés

Könyveink