2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Adománygyűjtési akcióval segítik a Mosoly Alapítvány munkáját

A Prémium Egészségpénztár 2023. július közepétől pénzadománygyűjtési akcióval segíti a Mosoly Alapítvány munkáját. Az alapítvány szakképzett terapeutái ingyenes mese- és művészetterápiás foglalkozásokkal támogatják a daganatos betegségben, neurológiai, pszichiátriai és más krónikus betegségekben szenvedő gyerekeket a betegségük okozta trauma feldolgozásában és a gyógyulásban.

Az egészségügyi kezelések kiegészítéseként, a Mosoly-terápiák a kórházi tartózkodás, majd az otthoni gyógyulás időszakában nyújt pszichés támogatást a jellemzően 5-18 éves korú gyerekeknek.

A Prémium Egészségpénztár nem először áll ki gyerekeket segítő szakmai szervezetek mellett. Míg a korábbi években súlyosan beteg gyerekek táboroztatásához gyűjtött anyagi támogatást, idén a Mosoly Alapítvánnyal dolgozik együtt. A Mosoly hiánypótló pszichés támogatással segíti a beteg gyerekeket, hogy erőforrásaikat használva tudjanak megküzdeni a betegség okozta krízishelyzetekkel.

Az egészségpénztár tagjai az alapítványt a pénztár honlapján keresztül támogathatják az adomány befizetésével, amelynek minimum összege ötszáz forint, de teljesíthető ennél jóval magasabb összeg is. Fontos kiemelni, hogy a befizetések közvetlenül az Alapítvány számlájára érkeznek meg.

A befizetés linkje: https://premiumegeszsegpenztar.hu/landing/mosoly-alapitvany

A Mosoly Alapítványról

A több mint 25 éves, évi közel 800 terápiás foglalkozást tartó Mosoly Alapítvány a súlyosan és krónikusan beteg gyerekek gyógyulási folyamatát segíti. Ingyenesen elérhető mese-, és művészetterápiás programjaikon a gyerekek kreatív, inspiratív és biztonságos térben tudják feldolgozni a betegségük során megélt tapasztalatokat és érzéseket, emellett olyan adaptív viselkedésmintákat és megküzdési technikákat sajátíthatnak el, amikkel életminőségük és társas kapcsolataik egyaránt javulhatnak.

A Mosoly-terápiák évente közel 1800 résztvevővel (visszatérő kliensekkel együtt) zajlanak. A kórházi foglalkozások mellett az alapítvány kórházon kívüli hosszútávú terápiás csoportokat és online foglalkozásokat is szervez, valamint nyaranként Mesetábor is várja a gyerekeket. A táborok napjainak fő fonalát minden alkalommal egy-egy történet vagy mese adja, amelyhez kapcsolódva alkotnak, játszanak a gyerekek, így segítve szorongásaik oldását, önbizalmuk, énerejük növelését.

A Mosoly szakképzett terapeutáinak tevékenysége nem egyetlen kórházhoz vagy kórházi osztályhoz kötődik, hanem egyszerre több kórházban van jelen. Jelenleg Budapesten, Debrecenben és Pécsett gyermekonkológiai, őssejt-transzplantációs, endokrinológiai és diabétesz-, neurológiai, gyermekpszichiátriai osztályokon és vesecentrumban tartanak foglalkozásokat. Figyelmen kívül nem hagyható tény, hogy a mentális betegségek aránya gyermekeknél is egyre nagyobb, és ezen a helyzeten a pandémia, a háború és a klímaváltozás okozta szorongás sem segít: napjainkban a gyerekek 20-25 százaléka küzd mentális problémákkal.

Az alapítvány 100 százalékban magán- és vállalati adományokból finanszírozza működését.

hirdetés

Könyveink