2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

A Semmelweis szülésznő hallgatói lettek az ország legjobbjai

A Semmelweis Egyetem szülésznő hallgatói nyerték meg a második alkalommal megrendezett dr. Hugonnai Vilma Szakmai Emlékversenyt. A szülésznőképzésben résztvevő hallgatók megmérettetésére az ország négy képzőhelyéről érkeztek leendő szakemberek, akik elméleti és gyakorlati feladatokon keresztül mutatták be tudásukat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikai Ismeretek Tanszékének szülészeti demonstrációs és szimulációs termeiben.

A dr. Hugonnai Vilma születésének 176. évfordulója tiszteletére megrendezett dr. Hugonnai Vilma II. Szakmai Emlékversenyen a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának negyedéves szülésznő hallgatói – Kálmán Dorka, Stábel Tamara, Stvorecz Zoé és Nagy Kamilla – kiemelkedően teljesítettek, a független szakmai zsűri döntése alapján megnyerték a versenyt, ezzel az ország legjobbjai lettek legyőzve a debreceni, pécsi és győri egyetem csapatait. Kálmán Dorka elmondta, a négyfordulós megmérettetés során egyebek mellett orvostörténeti kérdésekre kellett válaszolniuk, fantombábukon tapintásos vizsgálatot végeztek, szituációs és kommunikációs feladatokat oldottak meg, valamint régi szülész szakkifejezéseket értelmeztek.

Mind a négyen egyetértettek abban, hogy kiváló tapasztalatszerzési lehetőség volt számukra ez a megmérettetés, rengeteget tanultak és fejlődtek, a tudás és a felkészültségük bemutatása mellett megtanultak csapatban dolgozni, ami ebben a szakmában kulcsfontosságú. Kiemelték azt is, hogy külön-külön mindenki egy átfogó alaptudással indult neki a kihívásnak, de a győzelemhez szükség volt az együtt gondolkodás erejére. „Megtiszteltetés volt a Semmelweis Egyetemet képviselni, nagyon büszke vagyok a csapatomra” – emelte ki Stvorecz Zoé, aki megosztotta azt is, hogy ez a megmérettetés hozta össze őket, korábban csak látásból ismerték egymást a csapat tagjai, de mára már igazi barátság alakult ki köztük.

A teljes információ az egyetem honlapján

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

(forrás: semmelweis.hu)
hirdetés

Könyveink