2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

"Komoly súllyal esett latba, hogy a vádlott megbecsült orvos"

Bűnösnek mondta ki a Debreceni Törvényszék nem jogerősen azt az orvost, aki hálapénzt fogadott el több betegtől egy debreceni egyészségügyi intézményben, tudatta az MTI-vel a törvényszék szerdán.

A sajtóközlemény szerint a vádlott szakorvos 2021. október 1. és 2022. január 28. között négy alkalommal vett át különböző összegű készpénzt és ajándéktárgyat három betegtől és egy páciens hozzátartozójától. A szakorvos olyan egészségügyi ellátásért fogadott el jogtalan előnyt, amelyet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozott.

Az orvost 2 év börtönbüntetésre ítélte a törvényszék, amelynek végrehajtását a törvényi maximumban meghatározva, 5 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság ezen felül 300 ezer forint pénzbüntetést is kiszabott a vádlottal szemben.

A büntetés kiszabásakor komoly súllyal esett latba, hogy a vádlott megbecsült orvos, aki 30 éve dolgozik az egészségügyben, eddig kiváló életvezetéssel rendelkezett, ami nyomatékos enyhítő körülmény, írták. A nyomozást egy közreműködő személy információja alapján indították el, közölték.

A döntés ellen az ügyészség, a vádlott és vezető védője fellebbezést jelentett be, így a büntetőügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink