2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

100 napos Országos Kórházi Egészségkihívás indul

100 nap az egészségedért elnevezéssel Országos Kórházi Egészségkihívást indít a hazai fekvőbeteg-ellátó intézmények dolgozóinak a Magyar Kórházszövetség a BM Egészségügyért Felelős Államtitkársága támogatásával.

Mint azt a Webbeteg idézi: az Országos Kórházi Egészségfejlesztési Program során megvalósuló kezdeményezés március 15-től startol. Az egyedülálló, egész országra kiterjedő program nem titkolt célja, hogy felhívja a kórházi dolgozók egészségének fontosságára a figyelmet, és akitivitássaival ösztönözze őket a kis változásokkal járó egészséges életmódra. A program kiemelt figyelmet fordít a táplálkozás, fizikai aktivitás, mentális egészség területekre. A 100 napos program további célja az egészségmegőrzés mellett a környezettudatosság.

A program 2024. március 15-én kezdődik és 100 napon keresztül tart. A program elektronikus felületén történik a sport- és rekreációs tevékenységek, valamint a kihívások teljesítésének rögzítése. A legeredményes csapatokat és egyéni teljesítményeket 2024. évi Semmelweis-napi ünnepség keretében jutalmazzák.

“A feladatok összeállításánál három cél vezérelt bennünket: a jelentős munkaterhek mellett reálisak, teljesíthetőek legyenek, többféle korosztályba tartozó, eltérő kórházi munkát végző dolgozók adottságait/lehetőségeit/kapacitását vegye figyelembe, szemléletet formáljon, segítse a közösségépítést- a támogató közösség létrejöttét, támogassa a dolgozói jóllétet és rekreációt”, vallja Rákosy-Vokó Zsuzsa, a Bethesda Gyermekkórház prevenciós igazgatója, a program szakmai irányítója.

A programra az alábbi linken tudnak jelentkezni.

(forrás: Magyar Kórházszövetség, WEBBeteg)
hirdetés

Könyveink