hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-04-19

A védőoltások évente 2-3 millió életet mentenek meg világszerte, mivel 26 különféle betegség ellen nyújtanak védelmet – hívja fel a figyelmet a WHO.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-03-07

Tavasztól Olaszországban is kötelező a varicella-védőoltás; a svéd és a magyar kormány jelenleg mérlegeli a döntést – írja a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-11-11

A daganatok ellen a szervezet antitest termeléssel válaszol. Ezek az antitestek képesek a normális, ép szövetek felismerésére és kóros reakciók beindítására. Más esetekben a daganat specifikus hormonokat, fehérjéket, citokineket enzimeket termelnek, amelyek specifikus klinikai tüneteket eredményeznek. Ezek a rutin diagnosztikai gyakorlatban tumormarkerként szerepelnek, így kimutatásuknak mind a diagnosztikában, mind pedig a betegség lefolyásának, prognózisának megítélésében van szerepe.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-07-05

Érden valósult meg a jó gyakorlat, mely szerint a város támogatásával ingyenessé váltak bizonyos ajánlott védőoltások. A szülők több 10 ezer forintot spórolhatnak. 

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás >> immunológia [Bezárt rovat]
2016-02-17

Az eltérő támadáspontú készítmények esetében eltérő fertőzésekkel kell nagyobb valószínűséggel számolni. A betegeket szűrni, követni és szükség esetén kezelni kell.

#6
Medical Online >> Rovatok >> immunológia
2016-02-17

Fő szabályként kimondható, hogy az autoimmun betegek oltása biológiai terápia alatt élő, gyengített kórokozókkal nem javasolt.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2015-04-14

Az IBD kezelésében gyakran szükség van immunszuppresszív terápia,  ami miatt a betegek fogékonyabbak a fertőzésekre, ám azok közül sok megelőzhető a körültekintéssel és jó időben adott védőoltással.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-06-13

Ideális esetben az AZA alkalmazásával szteroidot lehet spórolni, fenn lehet tartani a klinikai remissziót és erősíteni a mucosa gyógyulását. A Clinical Gastroenterology and Hepatology közleménye az AZA-terápiával kapcsolatos kérdéseket járja körül. 

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-01-16

Mindig izgalmas kérdés, hogy a fertőzés miért terjed gyorsan az egyik közösségben, és a mikrobák miért nem betegítenek meg egy másikat. Sajnos az okok többnyire nem egyszerűek és nem is egyértelműek.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-12-03

A VZV (varicella-zoster vírus) két, egymástól jól elkülöníthető kórképet okoz, varicellát és herpes zostert. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.