hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1453
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-09-24

A PharmaOnline szerint olyan új eljárásról számoltak be, mely lehetővé teszi, hogy a tumorellenes hatóanyagok kizárólag a daganatba kerülve aktiválódjanak.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Áttétes emlőrák
2021-09-21

Az emlőrák a férfiaknál viszonylag ritka. Azonban, a férfi emlőrák mortalitása magasabb, túlélése pedig alacsonyabb, mint a nőknél előfordulóé. A sebészeti beavatkozás pozitívan befolyásolja a férfi emlőrákos betegek túlélését, illetve a kemo-, a sugár- és a hormonterápia is csökkenti a mortalitást.

#3
Medical Online >> Rovatok >> CLL Vérképző
2021-09-20

A mutálatlan IGHV-státusz, a 15x109/l fölötti abszolút limfocitaszám és a tapintható nyirokcsomó(k) jelenléte rendelkeznek a legerősebb prognosztikus erővel az aszimptomatikus, korai stádiumú krónikus limfoid leukémia progresszióját illetően. Az IPS-E nemzetközi pontrendszert ezeknek a paramétereknek a bevonásával alkották meg.

#4
Medical Online >> Rovatok >> Áttétes emlőrák
2021-09-20

A DNS hibajavító mechanizmusokban szerepet játszó génekben előforduló génmutációk funkcióvesztést okoznak, melyek növelik az emlőrák kialakulásának rizikóját. Ilyen mutációk leggyakrabban a BRCA1 és a BRCA2 génekben fordulnak elő. 

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-09-14

Az immunfelismerés eddig ismeretlen vakfoltját azonosították az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Szegedi Biológiai Kutatóközpontjának kutatói.

#6
Medical Online >> Rovatok >> Stroke - prevenció
2021-09-09

A vénás thomboembolia (VTE) – ezen belül a mélyvénás thrombosis (DVT, deep vein thrombosis) és pulmonalis embolia (PE) a rosszindulatú daganatos betegségek gyakori szövődménye.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-09-08

A Cleveland Clinic és az OhioHealth kutatói a Radiotherapy & Oncology folyóiratban közölték úttörő, első ízben embereken végzett vizsgálatuk eredményét, melyben fej-nyak laphámrákos betegeket kezeltek egy újfajta radiológiai módszerrel.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-09-07

További kedvező változásokat eredményez az egészségügyi finanszírozás rendszerében a tárca új rendelete.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-09-07

A Linköpingi Egyetem kutatói a PNAS folyóiratban számoltak be felfedezésükről, miszerint a TET2 tumorgátló gén az akut limfoblasztos leukémiában szenvedő gyermekek túlnyomó többségénél csendesedik.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-09-04

Az ország minden részéből érkeztek onkológusok Zamárdiba, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság precíziós medicina szimpóziumára.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.

Vannak hormonbetegségek, amelyek mindkét nemet megtámadhatják, és vannak jellegzetesen nemspecifikus problémák is.