hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 16
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-16

Az utóbbi években az antibiotikum-rezisztencia növekedése miatt egyre nagyobb gondot jelent a Helicobacter pylori eradikációja, közli a Medical Tribune alapján a PharmaOnline.

#2
Kvíz a Medical Online 2017. januári Háziorvostan rovatához Kvíz a Medical Online 2017. januári Háziorvostan rovatához
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2017-01-23

A catecholaminok biológiai hatása rövid ideig tart, ugyanis a szimpatikus idegvégződések az interjunctionalis térből gyorsan felveszik a catecholaminokat, majd inaktív metabolitokká alakítják és a vesén keresztül eltávolítják a szervezetből.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-05-19

Az acne a pilosebaceus rendszer krónikus, gyulladásos, recidiváló betegsége, az egyik leggyakoribb serdülőkori bőrbetegség. Az antibiotikum-kezelés elsődleges célja a Propionibacterium acnes visszaszorítása, a baktériumok számának és aktivitásának, azaz az enzimtermelésnek a csökkentése.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-04-20

Jelen összefoglalónkban a gége és a gégefedő, valamint az orrmelléküregek háziorvosi gyakorlatban is gyakran előforduló fertőzéseit tárgyaljuk, elsősorban az antibakteriális terápiát a fókuszba állítva.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-05-30

Cikkünkben bemutatjuk a Maastrichti IV/Firenzei Konszenzus Riport által rögzített kezelési elveket.

#6
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2012-11-21

Az IBD kialakulása összefügg a bélflóra megváltozásával, ami akár a kóros baktériumok elszaporodása, akár a protektív hatásúak számának csökkenése miatt gyulladáshoz vezet. Többek között az antibiotikumok is csökkentik a bélflóra-diverzitást.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-05-18

Az antibakteriális és antivirális szerek módosíthatják az immunrendszer működését. E tulajdonságukat a közeljövőben felhasználhatjuk a Crohn-betegség és a colitis ulcerosa terápiájában is.

#8
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-07-11

Egy nemzetközi vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy a nemi úton terjedő fertőzés egyik baktériumtörzse rezisztenssé vált az eddigi, bevett antibiotikumos kezelésre.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-09-26

Az 50. ICCAC konferencián egy új, széles spektrumú antibiotikummal kapcsolatos vizsgálatokról számoltak be.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-09-12

A tigecyclin a minocyclin nevű tetracyclin derivátuma.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.