hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-05-03

Az élelmiszer-alapanyagok helyettesítése terén speciális szabályok lépnek életbe, mondta Bognár Lajos országos főállatorvos.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-01-29

A mediterrán diéta vetélytársának tartják az északi étrendet, mely a skandináv országok gasztronómiai hagyományaira épül, írja az EgészségKalauz.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-03-21

A túlsúlyos emberek száma folyamatosan emelkedik, miközben bolygónk más pontjain több tízmillióan éheznek, közli az Origo.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-08-14

A repceolajjal dúsított alacsony glikémiás indexű táplálék 2-es típusú diabetesben javítja a cukoranyagcserét, leginkább hipertoniás betegeken, míg a teljes kiőrlésű táplálék növeli a vaszkuláris reaktivitást.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2011-12-04

Minél szigorúbban vegetáriánus valaki, annál jobban kell figyelnie az étrendjére, mert hiánybetegségek fenyegetik. A növényi ételekben kulcsfontosságú tápanyagok csak kis mennyiségben fordulnak elő vagy nincsenek, illetve nem szívódnak fel a bélből.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyerekgyógyászat
2011-03-21

2011. március 23. és május 28. között az alábbi orvosi rendezvényeket ajánljuk szíves figyelmükbe.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2008-07-20
Az alfa-linolénsavat tartalmazó olajok, növények, mint például a dió, csökkentik a vérnyomást és a szívinfarktus kockázatát. Csaknem egyidőben közölték a tudományos folyóiratok egy japán és egy amerikai vizsgálat egybevágó eredményeit.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.