hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Hypothyreosis az aluldiagnosztizált betegség
2020-08-27

A pajzsmirigy betegségei a lakosság 6−8%-át érintik, így joggal mondhatjuk, hogy népbetegségről van szó. Ennek köszönhetően naponta találkozhatunk ezekkel a betegségekkel a klinikai tevékenységünk során.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-07-16

A legújabb eredmények alapján a radiojód-terápia hosszú távon emeli a mellrák és egyéb szolid tumorok előfordulási gyakoriságát.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-07-09

Valósághű virtuális ablakok teszik elviselhetőbbé a bezártságot a DE Onkoradiológiai Klinika sugárterápiás részlegének ólomfalú kórtermeiben.

#4
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-03-10

Az autoimmun pajzsmirigybetegség a reproduktív korú nők gyakori endokrin megbetegedése,  prevalenciája 5% és 15% között változik, azonban akár éveken át is rejtve maradhat.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-06-11

Hatalmas áttörést értek el amerikai kutatók a célzott rákterápiában: módosított kanyaróvírussal meggyógyítottak egy eddig gyógyíthatatlannak tartott beteget – idézi fel az Index.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-02-19

A Hashimoto-thyroiditis (HT) a pajzsmirigy krónikus gyulladása, melyet több mint egy évszázada írtak le először, ám etiopatogenezise máig nem tisztázott teljes körűen. A jelenlegi álláspont szerint a HT a leggyakoribb autoimmun kórkép.

#7
Hypothyreosis a klinikai gyakorlatban 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-07-09

A pajzsmirigy alulműködés az egyik leggyakoribb endokrinológiai betegség, amely minden életkorban, mindkét nemben kialakulhat, bár leggyakrabban nőkben 40 év fellett fordul elő. Felismerése sokszor ütközhet nehézségbe.

#8
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2008-07-09
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of the American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) aktuális számainak tartalmából ajánljuk.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.