hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 117
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-10-02

Az Institute for Health Metrics and Evaluation szerint november végén lehet a negyedik hullám járványcsúcsa, napi 25 ezer körüli fertőzésszámot sem zárnak ki, írja a Napi.hu.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-08-31

A járványmatematikai modellező csoportot vezető szegedi tudós az Indexnek arról is beszélt, itthon a szakértői háttércsapat magja tizenkét főből áll.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-08-20

A Szent István Rend nemzeti elismerésünk legrangosabb kifejezője, a tiszteleté határon innen és túl, mondta Áder János köztársasági elnök, amikor átadta az elismerést Lovász László matematikusnak és Vizi E. Szilveszter orvosnak, az MTA két korábbi elnökének pénteken Budapesten, a Sándor-palotában.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-08-06

Az öntanuló, mesterséges intelligencia alapú orvosi döntéstámogató informatikai rendszerek alkalmazásával az elmúlt években jelentős szakmai áttörés bontakozott ki.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-08-03

A Scientia et Securitas folyóirat közölte Oroszi Beatrix epidemiológus és Röst Gergely matematikus tanulmányát, szúrta ki a Portfolio.

#6
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2021-07-26

A McCann Healthcare Worldwide Japan Inc. egy olyan prediktív diagnosztikai modellt dolgozott ki, amely gépi tanulásos módszerrel a telefonbeszélgetések során elhangzott szöveg alapján képes megjósolni az Alzheimer-kór preklinikai jelenlétének kockázatát.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-07-08

A Kormányinfón elhangzott: az akció keretében a háziorvosok személyesen is felkeresik azokat a 60 év felettieket, akik még nem oltatták be magukat.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-06-09

Magyarországon is fel kell készülni arra, hogy egy új vírusvariáns képes elindítani a koronavírus járvány negyedik hullámát – hangzott el a Portfolio Hitelezés 2021 konferenciáján.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-05-27

Több tudományág képviselői is közreműködnek abban a konzorciumban, amelyet a gyulladásos kórfolyamat komplex vizsgálatára hoztak létre.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-04-16

A fertőzöttek körében kétszer olyan halálosnak minősül a brit variáns, mint az eredeti törzs, írja Röst Gergely matematikusra hivatkozva a Telex.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.

Vannak hormonbetegségek, amelyek mindkét nemet megtámadhatják, és vannak jellegzetesen nemspecifikus problémák is.