hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-09-27

A PCOS a reproduktív korú nők leggyakoribb endokrin-metabolikus betegsége. Oka ismeretlen, és klinikai megjelenési formái igen különbözőek, ezért is előrelépést jelent, hogy napjainkban új biomarkereit fedezik fel. Ezzel egy lépéssel közelebb kerülünk a nők 10-15%-át érintő, egyelőre gyógyíthatatlan kórkép kezeléséhez is.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-03-07

Legnagyobb szervünk részt vesz az anyagcsere szabályozásában, az általa termelt hormonok révén a kardiovaszkuláris és kognitív egészség fontos meghatározója.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-07-15

Új típusú zsírsejteket találtak, a fehér és a barna zsírsejtek után "bézs" zsírsejteket azonosítottak – számoltak be róla a Harvard Egyetem kutatói a Cell című tudományos folyóiratban.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-01-16

Nem kell többé verejtékezni. Egy hormon, amely testedzés közben szabadul fel, ki tudja fejteni az edzés számos jótékony hatását, ha szintjét mesterségesen megemelik.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-01-12

Egerek izomsejtjeiben azonosítottak egy fehérjét, amely hírvivőként hozzájárul a testmozgás előnyös hatásaihoz – idézte amerikai kutatók eredményét a HealthDay című ismeretterjesztő portál.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.