hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1230
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-05-03

Az ortopédiai rendellenességek, tartásproblémák a gyerekek döntő többségét érintik, és az egy éve tartó járvány tovább ronthat a helyzeten.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-05-03

A PharmaOnline szerint egy régóta használt gyulladásgátló alkalmazásával 40 százalékos testtömeg-csökkenést sikerült elérni egereknél.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-04-27

A magyar felnőttek 70 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, a koronavírus-fertőzés szövődményei rájuk pedig különösen veszélyesek, írja a hvg.hu.

#4
Medical Online >> sponsored
2021-04-23

A metformint több mint hat évtizede használjuk a 2-es típusú diabétesz kezelésében. Ez idő alatt számtalan tudományos vizsgálatban és a klinikai gyakorlatban bizonyította hatékonyságát, jó tolerálhatóságát, biztonságosságát, és ma is bázis szernek számít a diabétesz teljes spektrumában. Jól kombinálható az összes, forgalomban lévő antidiabetikummal.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-04-19

Megfejtették a jóllakottságért felelős agyi mechanizmust izraeli és brit kutatók – közölte az izraeli Weizmann Tudományos Intézet.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-04-18

Az öt nemzeti egészségügyi program mellé célszerű egy járványellenes programot is kidolgozni, mondta az emberi erőforrások minisztere.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-04-07

Az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatosan az EMA ma vagy holnap ad hivatalos állásfoglalást, melyre a magyar hatóságok is reagálnak majd. Ha  kell, módosítják az AstraZeneca-vakcina felhasználását.

#8
Medical Online >> Rovatok >> Reumatológia
2021-04-07

A Janus kináz (JAK) gátlók célzott szintetikus betegségmódosító szerek (tsDMARD). A JAK-ok közé a JAK1, JAK2, JAK3 és TYK2 izoformák tartoznak. A gyulladásos betegségek patogenezisében részt vevő citokinek receptorainak JAK-mintázata fontos lehet a JAK-gátlók hatékonysága és biztonsága szempontjából.

#9
Medical Online >> Rovatok >> Koronavírus-Járvány
2021-04-02

Az országos tisztifőorvos a húsvéti ünnep idejére is azt kéri a lakosságtól, hogy fegyelmezetten tartsa be a járvány miatt hozott szabályokat.

#10
Medical Online >> Rovatok >> praxismenedzsment
2021-04-01

A háziorvosok oltási tevékenységét segítő szakmai ajánlást készítettek a háziorvosok szakmai vezetői, számolt be az országos kollegiális vezető.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.