hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
Medical Online >> sponsored
2021-05-26

A szerzők a legfrissebb irodalmi adatokat áttekintve próbálják megválaszolni a SARS Cov-2 vírus fertőzés lefolyása és a szteroidok alkalmazásának kérdését.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Táplálásterápia
2020-11-26

A kolorektális karcinóma (CRC) a harmadik leggyakoribb szolid tumor. Világszerte évente 2 millió embernél diagnosztizálják, míg egy millió fő halálát is ez okozza1. Magyarországot a CRC különösen sújtja: mind az incidencia (107/100000 fő), mind a mortalitás (51/100000 fő) tekintetében világelsők vagyunk.2,3

#3
Medical Online >> Központi idegrendszer
2017-07-14

Az amisulpridre vonatkozó hatékonysági és biztonságossági adatok többsége a nyugati országok betegeiben végzett vizsgálatokból származik. Ázsiai populációkban végzett releváns tanulmány csak kis számban áll rendelkezésre, melyeknél viszonylag alacsony betegszám mellett nyerték az adatokat. 

#4
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2015-01-09

A különböző ablációs technikákat már számosan összehasonlították, s a néma agyi léziók incidenciájának eljárás-függőségéről is beszámoltak - sanghaji szerzők most meta-analízist készítettek.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-11-16

Ijesztő, ha a szív valamely erében plakk van, azonban a klinikusok tudják, hogy ezek jelentős része nem fog rupturálni vagy elmozdulni, és nem fogja így elzárni az eret. Némelyiknél azonban fennáll ez a veszély, és nagy előrelépés lenne, ha az orvosok meg tudnák állapítani, melyek ezek, mert akkor kezelhetnék, illetve eltávolíthatnák.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.