hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-01-03

Fontos mérlegelni, hogy egy orvosi kutatásból milyen haszna származhat az adott népcsoportnak – hangsúlyozta a Népszavának a bioetikus.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-11-15

Két gyereknek is összegyűlt a pénz a 700 milliós gyógyszerre. A Népszava arra kereste a választ, hogy mi lesz a többiekkel.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-05-26

A kérdést a Szabad Föld tette fel dr. Szebik Imrének, a Semmelweis Egyetem (SE) Magatartástudományi Intézete tudományos munkatársának.

#4
Medical Online
2016-07-12

A Népesedési Kerekasztal szerint szemléletváltásra van szükség a szülészeti ellátásban, ezért javaslatokat tesz annak korszerűsítésére.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-05-01

Hétszáz magyar orvos és egészségügyi dolgozó kéri a köztársasági elnöktől dr. Geréb Ágnes kegyelmi kérelmének támogatását. A két legtekintélyesebb nemzetközi szülészszakmai szervezet is kiáll a magyar szülész-nőgyógyász mellett.

#6
Medical Online
2010-06-09

Október 29-én, csütörtökön tartották meg Off-label kezelések a gyógyításban címmel a Medical Tribune és az Orvostovábbképző Szemle kiadója által rendezett konferenciát.

#7
Medical Online
2009-10-19
Egy éve lépett hatályba a 39/2008. EüM-rendelet, amelynek alapján a forgalomba  hozatali engedélyben jóváhagyott alkalmazási előírásban nem szereplő javallatban is lehetséges gyógyszert rendelni – ha ezt az OGYI engedélyezi. Engedély hiányában az off-label gyógyszerrendelés tiltott emberkísérletnek minősülhet, és mint ilyen, bűncselekménynek számít.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.

Vannak hormonbetegségek, amelyek mindkét nemet megtámadhatják, és vannak jellegzetesen nemspecifikus problémák is.