hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1441
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-01-21

A leggyakrabban felmerülő kérdésekre is választ kaphatnak a továbbtanulás előtt álló diákok a Semmelweis Egyetem online nyílt napján.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-01-15

Ahogyan a tavalyi év, úgy 2022 is a variánsok éve lesz – hangzott el a KOVIDŐK online előadássorozat péntek esti epizódjában, ahol az is kiderült, bizton nem számíthatunk arra, hogy a koronavírus megszelídül.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-01-14

A pszichiátereket kihívások elé állította és állítja a járvány. Nagyon nagy lett az igény a pszichiáterek munkájára, sok helyen várólisták alakultak ki, még a magánpraxisban is – nyilatkozta lapunknak dr. Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartás-tudományi Intézetének igazgatója.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-01-07

Az alapimmunizáció a betegség súlyos lefolyásával, a harmadik oltás a járvány terjedésével függ össze, ezért fontos, hogy ez a két paraméter magas legyen az országban.tt.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-01-05

Több mint kétmilliárdért tervezik meg Egészségipari és Biotechnológiai Science Parkot, írja a Napi.hu az uniós közbeszerzési közlöny nyomán.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-01-01

Miskolcon, éjfél után 4 perccel született kisfiú lett az első újszülött az országban 2022-ben. A fővárosban is kisfiú lett az első baba.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-12-31

Magyarországon a gyógyvizek és a hozzájuk kapcsolódó egyéb fizioterápiás eljárások és fürdőgyógyászati kezelések révén számos konzervatív kezelési lehetőség adódik a mozgásszervi betegségek kezelésére.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-12-30

A Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikáján elindult a prehabilitációs program első üteme.

#9
Medical Online >> Rovatok >> D-vitamin
2021-12-21

Ma már tudjuk, hogy a D-vitamin sokkal inkább hormonnak, mint vitaminnak tekinthető: az immunrendszer megfelelő működésétől a terhességi szövődmények megelőzésén át bizonyos daganatkockázatok csökkentéséig szerteágazó biológiai hatásokat fejt ki a szervezetben. Kétrészes írásunk második cikkében e sokrétű hatásokat és a D-vitamin-pótlás lehetőségeit vesszük sorra.

#10
Medical Online >> Rovatok >> D-vitamin
2021-12-21

Kétrészes cikksorozatunk első részében az optimálistól elmaradó D-vitamin-ellátottság incidenciáját és leggyakoribb okait, második részében a D-vitamin-hiány következményeit és a megelőzés lehetőségeit tekintjük át.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál.