hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> biosimilar
2016-06-21

A biológiai szerrel szemben egyes betegek esetében termelődő antitestek keresztreakciót adnak a biohasonló készítménnyel is.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-09-13

Az Európai Bizottság engedélyezte az Egis infliximab hatóanyagot tartalmazó biohasonló termékének forgalomba hozatalát.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-06-18

Habár a colitis ulcerosa terápiájában alkalmazott sebészi eljárások általában biztonságosak, a szignifikáns mennyiségben előforduló komplikációk miatt a döntéshozatalba be kell vonni a beteget, és fontos az interdiszciplináris együttműködés korai kialakítása is.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-05-04

A tételes finanszírozás alkalmazásával nemzetközi gyakorlatot követ az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

#9
Medical Online >> Rákregiszter
2011-09-28

Az FDA szeptember 23-án engedélyezte, hogy alkalmazzák az infliximabot olyan 6 éven felüli gyermekek kezelésére, akiknek mérsékelt-súlyos fekélyes vastagbélgyulladásuk van, és a szokásos kezelésre nem reagálnak megfelelően.

#10
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2010-12-16

A gyógyszeripart régóta kritizálják: olyan készítményekre összpontosítanak, melyek nyereségesek ugyan, de nem innovatívak vagy egyáltalán nem is szükségesek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.