hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 16
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-05-15

Még csak találgatni lehet, mi az oka annak, hogy a koronavírus idehaza nem okozott sokkal több megbetegedést, ám a mostani modellszámítások arra utalnak, hogy júniusra akár véget is érhet a járvány.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-04-09

Megalapozott szakmai protokollra épülő COVID–19 szerológiai szűrést indított az Affidea a Bank Center, az Árkád és a Mammut Egészségközpontokban.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-03-20

Az országban az elsők között vezették be a szegedi egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében a CytoSorb nevű vértisztító kezelést.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-06-11

Megérkeztek Kárpátaljára péntek délután a figyelmet a véradás fontosságára felhívó, Budapestről június 4-én indult jótékonysági futás résztvevői.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-06-04

Hétfőn rajtol az az 500 kilométeres futás, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára, és gyűjt a kárpátaljai Szent Mihály Rehabilitációs Központ javára.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-11-10

Európában vannak a legnagyobb piacaink, de Dél-Amerikában és Ausztráliában is hatalmasak a lehetőségek – mondja a KamaraOnline-nak Ladoméry Tamás, a Norma Instruments vezérigazgatója.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-08-16

Egyre reálisabb lehetőség a géndopping, a sportolókat a riói olimpián egy fajtájával kapcsolatosan már tesztelik is. Egyes vélemények szerint lehetetlen megállítani a terjedését, így jobban járunk, ha engedélyezzük, és szabályozzuk.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-03-19

Két egyetem, a klinikák, egy projektcég és egy leendő ipari park – ezek bázisán jöhet létre a Józsefvárosban egy - a biológia és elektronika eredményeit hasznosító - technológiai negyed.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-05-12

A magyar lelki nép, karácsony előtt mindig többen jelentkeznek véradásra, mint ahogy akkor is az utcán áll a sor, amikor gyermeknek keresnek csontvelődonort. 

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-12-30

Elképzelhető, hogy a jövőben nem inzulinnal fogjuk kezelni a diabéteszt, és vége lesz az állandó vércukorszint-ellenőrzés korának is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A tsimane törzs tagjait nem első alkalommal vizsgálják. 2017-ben már nagy nyilvánosságot kapott az az eredmény, miszerint időseik szív- és érrendszeri egészsége egészen példátlan a világon.

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.