hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 21
#1
Medical Online >> Rovatok >> Vénás betegségek
2020-09-14

A vizsgálat célja a krónikus vénás betegség (KVB) rutin klinikai gyakorlatban történő ellátásának feltérképezése, illetve a konzervatív terápia jótékony hatásainak felmérése volt a KVB teljes spektrumában.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Vénás betegségek
2020-07-24

Az érbetegségek általában krónikus betegségek. Igaz ez a népbetegségnek számító érelmeszesedésre/érszűkületre és a talán még gyakoribb, de életet nem, „csak” az életminőséget veszélyeztető vénás elégtelenségre is.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-01-09

A Qubit számol be egy brit kutatásról, amelynek során olyan fiatal felnőtteket vizsgáltak, akik első éveiket romániai árvaházakban töltötték.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-02-18

A Keresztyén Ifjúsági és Diakóniai Alapítvány (KIDA) elnökét, Kató Ibolyát díjazták, a szervezet egészségügyi központot is építtetett Illyefalván.

#5
Medical Online >> Konzílium
2018-03-14

A hormontermeléshez köthető tünetek hiánya miatt a betegek gyakran előrehaladott, metasztatikus betegséggel jelentkeznek.

#6
Medical Online >> Szakorvosi ellátás
2017-09-20

 

#7
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-11-11

A daganatok ellen a szervezet antitest termeléssel válaszol. Ezek az antitestek képesek a normális, ép szövetek felismerésére és kóros reakciók beindítására. Más esetekben a daganat specifikus hormonokat, fehérjéket, citokineket enzimeket termelnek, amelyek specifikus klinikai tüneteket eredményeznek. Ezek a rutin diagnosztikai gyakorlatban tumormarkerként szerepelnek, így kimutatásuknak mind a diagnosztikában, mind pedig a betegség lefolyásának, prognózisának megítélésében van szerepe.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-11-23

A román egészségügyi minisztérium kötelezővé kívánja tenni a várandós nők HIV-szűrését – adta hírül az MTI.

#9
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2012-11-09

Előre jelezhető-e a mélyvénás trombózisban szenvedő betegeknél a poszttrombotikus szindróma kialakulásának veszélye? Milyen biomarkerek segíthetnek a nagy kockázatú betegek kiválasztásában?

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-11-04

A gyógyítás és a fitnesz a digitális világ óriási sebességgel fejlődő területe. A világ legjelentősebb szórakoztatóelektronikai vásáráról, a CES-ről éppen ezért nem hiányozhat az egészséges életmódot, illetve gyógyítást segítő eszközök és alkalmazások legújabb nemzedéke sem.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.