hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-12-23

Az amerikai FDA 2009 decemberében hagyta jóvá a daVinci sebészeti robot fej-nyaki, tumorsebészeti alkalmazásának különböző technikáit. Azóta a transzorális robotasszisztált sebészet széles körben elterjedt mint minimál-invazív onkológiai modalitás.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-09-06

A Bristoli Egyetem kutatóinak reményei szerint kifejleszthető olyan gyógyszer, amely "átprogramozva" az immunrendszert "kikapcsolja" a szklerózis multiplex kialakulásához vezető autoimmun folyamatokat.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-11-19

Mire jó a jód és mire jók a mesterségesen előállított jódizotópok, amelyek közül most az egyik, az atommaghasadás leggyakoribb radioaktív termékeként ismert 131-es izotóp enyhén emelkedett koncentrációban van jelen légterünkben?

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-05-21

A Basedow-Graves betegségben szenvedők mintegy felében alakulnak ki szemtünetek, melyek közül leggyakoribb a retrobulbáris fájdalom, az eritéma, az ödéma és a szemmozgásra fellépő fájdalom. A súlyos eseteket besugárzással és szteroiddal kezelik, azonban az enyhébbek terápiája nem megoldott. Gyakran csak megfigyelést és lokális kezelést – például műkönnyet – alkalmaznak, és a komolyabb terápiával várnak addig, amíg súlyosbodnak a tünetek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.