hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 17
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-12-15

Az emlőrák nem egységes kórkép, több jól elkülöníthető altípusa van. Közülük különösen rosszindulatúak a HER2-pozitív daganatok, melyek a korai emlőrákos esetek közel egyötödét teszik ki. Az ilyen daganatok gyakran távoli áttéteket okoznak, továbbá a halálozási arányuk is kiemelkedően magas. 

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-08-26

A gyomor-bél rendszeri daganatok sikeres kezelése csak a gasztroenterológus és az onkológus közös munkájával képzelhető el – fogalmaz a Medical Tribune számára írt cikkében dr. Bodoky György.

#3
Medical Online >> Rovatok >> onkopulmonológia
2015-02-24

Hazánkban a leggyakoribb rosszindulatú daganat a tüdőrák, amivel világelsők vagyunk, mégsem fordítunk elég figyelmet a klasszikus és molekuláris diagnosztika fejlesztésére, aminek következménye a terápiás sikerességen mérhető.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-11-22

Megan Sykes orvoskutatónak van egy egere, amely emberi immunrendszerrel rendelkezik - az övével, a Kicsi Én nevet adta neki - írja az MTI.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-05-04

A tételes finanszírozás alkalmazásával nemzetközi gyakorlatot követ az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

#6
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2012-02-16

Nem tartalmaz aktív hatóanyagot az a hamis rákgyógyszer, amelynek amerikai felbukkanása kapcsán az eredeti gyártó adott ki figyelmeztetést.

#7
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-11-19

Ellenjavasoltnak minősített egy gyógyszert az előrehaladott mellrák gyógyítására az amerikai élelmiszer- és gyógyszerügyi hivatal (FDA). A szer nem jár annyi előnnyel, hogy azok ellensúlyozni tudnák a gyógyszer káros mellékhatásait.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-09-01

Az egészségügyi hatóságok és a betegeket képviselő ügyvédek szerint két amerikai államban legalább 16 személyben súlyos szemfertőzés alakult ki és néhányan közülük megvakultak egy a szemészek körében széles körben használt injekció hatására.

#9
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-06-30

Ismét elutasította az amerikai gyógyszerügyi hatóság, az FDA tanácsadói testülete szerdán a bevacizumab hatóanyagú szer mellráknál való alkalmazását arra hivatkozva, hogy a világ legnagyobb forgalmú rákgyógyszere kevés előnyt kínál és súlyos mellékhatásai vannak.

#10
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-05-30

A ThromboGenics NV és a BioInvent International AB közölte, hogy közös partnerük, a Roche belefogott egy fázis 2a/2 vizsgálatba, amelyben egy rákellenes szer hatását mérik fel glioblastoma multiformében, a leggyakoribb és igen agresszív agyi tumorban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.