hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-01-03

Egyáltalán nem igaz, hogy a betegek minden esetben szembesülni akarnak várható életkilátásaikkal, közli az OTSZ Online.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-11-23

Akik nyolc hétig meditálnak, vagy közepes intenzitású testmozgást végeznek, lényegesen ritkábban fáznak meg a téli szezonban – írja egy friss kutatásra hivatkozva az mno.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-01-17

A holland háziorvosok kevesebb benzodiazepint rendelnek betegeiknek, mióta az ilyen gyógyszerek árát nem támogatja az ottani egészségpénztár.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-09-14

A depresszió tüneteit megtapasztaló emberek majdnem negyedrésze vonakodik beszélni gondjairól az orvosának - derült ki egy új felmérésből. 

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-08-01

Ismert, hogy a forró teának és kávénak antibakteriális hatása van. A Dél-Kaliforniai Orvostudományi Egyetemen dolgozó Dr. Eric M. Matheson és munkatársai arra voltak kíváncsiak, hogy a tea- és kávéfogyasztás befolyásolja-e a meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA) előfordulását az orrüregben.

#6
Medical Online
2011-07-14

Azok, akik hisznek abban, hogy egy náthaellenes szer segíteni fog rajtuk, valóban korábban lesznek jobban, még akkor is, ha valójában náthaellenes gyógyszer helyett hatástalan anyagot kapnak – mutatta ki egy új vizsgálat.

#7
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2009-05-03
A Health Affairs folyóirat által közzétett tanulmány szerint a teljesítmény szerinti fizetést ösztönző programok növekvő befogadásuk ellenére nem képesek javítani az ellátás minőségét.
#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-03-22
Aki rendszeresen fogyaszt árpát, annak jelentősen csökken a vérkoleszterin szintje, és ennek eredményeként kisebb lesz a koszorúérbetegség kockázata. Amerikai kutatók az Annals of Family Medicine folyóiratban nyolc nemzetközi tanulmány adatait összegezték.
#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2008-07-28
Hosszú távon egyértelműen igaznak bizonyult azoknak a férfiaknak az optimizmusa, akik úgy gondolták, hogy az átlagosnál kisebb a kockázatuk szívinfarktusra vagy szélütésre. A biztató adatokat az Annals of Family Medicine folyóirat július-augusztusi száma közölte.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.