hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1795
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-09-22

Rövid eljárásrendi segédletet készített a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Háziorvosi Csoportja, mert úgy látták, a kollégák többségének szüksége van erre a sorvezetőre az aktuális eljárásrend és jogszabályok kuszaságában.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Áttétes emlőrák
2021-09-21

Az emlőrák a férfiaknál viszonylag ritka. Azonban, a férfi emlőrák mortalitása magasabb, túlélése pedig alacsonyabb, mint a nőknél előfordulóé. A sebészeti beavatkozás pozitívan befolyásolja a férfi emlőrákos betegek túlélését, illetve a kemo-, a sugár- és a hormonterápia is csökkenti a mortalitást.

#3
Medical Online >> Rovatok >> Áttétes emlőrák
2021-09-21

Az Ibrance Real World Insights (IRIS) elsőként szolgáltat real-world adatokat a palbociklib+aromatáz inhibitor, illetve palbociklib+fulvesztrant kezelések eredményeit illetően - a hormon-receptor pozitív, humán epidermális növekedési faktor negatív, előrehaladott/metasztatikus emlőrák kezelésében.

#4
Medical Online >> Rovatok >> CLL Vérképző
2021-09-20

A krónikus limfoid leukémia gyógyszeres terápiája rendkívül dinamikus fejlődésen megy keresztül. Előre látható, hogy az új, nem-citosztatikus hatóanyagok, mint például az obinutuzumab, az ibrutinib, az idealizib vagy a venetoklax kombinációs kezelésekben való alkalmazása „mély”, molekuláris és tartós remisszióhoz fog vezetni.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-09-17

A koronavírus elleni harmadik oltás Izraelben meghússzorozta az oltottak védettségét a súlyos fertőzéssel szemben, összegezték izraeli kutatók.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-09-15

Az „országos kórházi főparancsnokságnak” kidolgozott terve van arra az esetre, ha a negyedik hullám alatt ismét nagyobb terhelés érné az ellátórendszert – mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-09-15

Egy kutatás rámutat, hogy egyes szakterületeken szinte megkerülhetetlen, máshol alig vesszük igénybe a magánegészségügyi szolgáltatásokat.

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-09-10

Oltópontot nyit Brüsszel a két legforgalmasabb pályaudvarán. Luxemburgban az új fertőzöttek száma hat-, Hollandiában közel kétszázalékos növekedést mutat. Nemzetközi kitekintés.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-09-09

Franciaországban a fogamzásgátló szerek jövőre már nemcsak a kiskorú lányoknak, hanem 25 éves korig minden nő számára ingyenesek lesznek.

#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-09-07

Franciaországban a bevásárlóközpontok többségében megszűnik a védettségi igazolás használata. Nemzetközi kitekintés.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.

Vannak hormonbetegségek, amelyek mindkét nemet megtámadhatják, és vannak jellegzetesen nemspecifikus problémák is.