hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 371
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-07-04

A digitális eszközök alkalmazása hosszú távon nem segít a kisgyerekek hisztijének kezelésében, inkább súlyosbítja az érzelemszabályozási problémákat.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-07-03

A The American Journal of Clinical Nutrition folyóiratban jelent meg a University of California, Los Angeles (UCLA) kutatóinak cikke, amelyben a fahéj glükózszint-moduláló hatását vizsgálták.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-06-20

A teszt a vérben lévő fehérjéket vizsgálja, amelyek koncentrációja eltér a Parkinson-betegeknél az egészséges mintákhoz mérten, írja a 24.hu.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-06-17

A JAMA Internal Medicine folyóiratban május 20-án jelent meg egy amerikai kutatócsoport cikke, amelyben a testmozgás kétféle megfigyelési módszerét hasonlították össze 60-as éveikben járó nők esetében: az idő alapú és a teljesítményalapú  módszereket.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2024-06-03

A gyógyszeres kezelés nyomán az ALK-pozitív, tüdőrákban szenvedő betegek többsége öt évnél tovább él a betegség progressziója nélkül.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2024-05-30

A bőrrák elleni küzdelem bizonyítottan hatékony eszközeit és szakmai ajánlásait összefogó új, háromszintű prevenciós stratégiát javasolnak.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-04-29

Csökken a magas vérnyomás kialakulásának kockázata a mediterrán étrend követésének hatására. A European Journal of Clinical Nutrition folyóiratban április 5-én jelent meg az ATTICA vizsgálat eredményeit taglaló közlemény.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-03-27

A JAMA Network Open folyóiratban jelent meg dél-koreai kutatók cikke, amelyben egy retrospektív kohorsz vizsgálat során hasonlították össze a dohányzás abbahagyása óta eltelt idő és a rákkockázat közötti asszociáció mértékét.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?