Egy vizsgálat szerint a teljes értékű tej nagymértékű fogyasztása gyengíti az idős emberek kognitív teljesítményét, és magasabb kardiovaszkuláris kockázattal jár, írja az OTSZ Online.
Bár számos program fut az oktatásban, az egészségügyben és a szociális ellátásban, amely a mélyszegénységben, vagy hátrányos helyzetben élők körülményein változtatna, azonban úgy tűnik, a nyomorba süllyedt embereknek nemcsak a minőségi életre, de a minőségi egészségügyi ellátásra is egyre kevesebb az esélyük.
A legújabb kutatások szerint a tej nem egyszerű tápanyag, hanem egy komplex jelátviteli rendszer, így mindenkinek egyedileg kell mérlegelnie, hogy előnyei és hátrányai milyen mennyiség fogyasztása esetén egyensúlyozódnak ki.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?