hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 77
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2024-09-16

2024. szeptember 13-án elhunyt dr. Fekete György, a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Tűzoltó utcai részlegének korábbi igazgatója.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2024-09-16

Elhunyt Sir George Charles Radda világhírű biokémikus. Nevéhez fűződik a mágnesesrezonancia képalkotó vizsgálat kidolgozása.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-04-03

A nem fertőző organizmusokkal való találkozás edzi igazán az immunrendszert, hogy az ne reagáljon túl az ártalmatlan mikrobákra, írja az Index.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-02-08

A 2017-ben Nobel-díjjal elismert krio-elektronmikroszkópia módszere várhatóan átírja a biokémiát, az immunológiát, a genetikát, szinte minden biomolekuláris tudományágat.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-01-29

A hangyák képesek azonosítani, kinek a szervezetében alakult ki daganatos megbetegedés, közli az InfoStart.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-01-26

Kétszáz éve, 1823. január 26-án halt meg Edward Jenner angol orvos, a himlő elleni védőoltás felfedezője.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-08-25

Új távlatok nyílhatnak a vízben oldott szennyező anyagok, például a gyógyszermaradványok káros hatásainak csökkentésére.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-06-28

Június 28-án vehették át oklevelüket az MTA új doktorai. Az egyik legjelentősebb hazai tudományos címet legutóbb elnyert kutatók egyharmada nő.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-04-05

A Qubit szerint a részeg állatokról szóló mókás történetek száma nagy, de viszonylag kevés mögöttük a tudományos tény.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-11-23

Röst Gergely szegedi matematikus csapatával modellezte a vírus terjedését a szervezetünkben, írja közleményében a Szegedi Tudományegyetem.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?