A tojás és a hagyma csökkenti a vércukorszintet és a diabétesz-esélyt, a paradicsom távol tart egyes rákokat, a fokhagyma multirezisztens baktériumokat öl.
Lehet, hogy a vitaminok és a táplálékkiegészítők dobozára is olyan figyelmeztető címkéket kellene ragasztani, mint egyes gyógyszerekére? Ha igen, akkor elsőként az E-vitaminnal kellene ezt megtenni. Sharon Begley, a Newsweek tudományos szerkesztője számba vette az E-vitaminnal kapcsolatosan felgyűlt aggasztó adatokat.
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-06-02
Brit tudósok szerint az általuk kifejlesztett, paradicsomból nyert természetes táplálékkiegészítő szedése megelőzheti a szívrohamot és a keringési betegségeket. A tabletta hatóanyaga megakadályozza, hogy a koleszterin az erek falára tapadjon.
A fejlett országok lakosságának mind több gondot okozó elhízását sokan a vegetáriánus, sőt nyers ételek fogyasztása révén remélik mérsékelni. A brit Journal of Nutrition című, élelmezési szaklapban közölt, Németországban lefolytatott vizsgálatról szóló beszámoló lehűti e reményeket.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?