hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-09-25

Az összefüggést a University of Chicago kutatása tárta fel, ami a Science tudományos folyóiratban is megjelent – írja a National Geographic.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-08-25

Új távlatok nyílhatnak a vízben oldott szennyező anyagok, például a gyógyszermaradványok káros hatásainak csökkentésére.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-10-11

A Magyar Tudomány Ünnepe idén is az egész országra kiterjedő, egy hónapon át tartó programsorozattal, több száz rendezvénnyel, előadással várja vendégeit.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-05-28

A lepkeszárnyak irizáló színjátékáért felelős nanocsempék alkalmasak az illékony káros anyagok kimutatására egy magyar kutatás szerint.

#5
Medical Online >> Központi idegrendszer
2017-09-29

Először rovarokat kezdett el fotózni dr. Gergely Péter immunológus professzor, majd a lepkékre specializálódott.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-08-18

Az általános pollenterhelés ugyan csökkent az elmúlt napokban, azonban a kender pollenszórása felerősödött, és az allergén gombák mennyisége is elérte néhol a nagyon erős szintet.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-09-12

Víztisztító labirintusban menekülő esőcsepp, a lepkék szivárványszínének titkai, nanométerekben mérő futópad – ilyen és ezekhez hasonlatos érdekességekkel ismerkedhetnek meg a látogatók az MTA interaktív mobil kiállításán, amely a nanovilág hétköznapi csodáit mutatja be.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-07-29
A Greenpeace és a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) alapjaiban hibásnak tartja az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) álláspontját, amely az Európában egyedül engedélyezett genetikailag módosított (GM) kukoricát biztonságosnak nyilvánította – közölték a zöld szervezetek az MTI-vel szerdán.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?