Kedves növényevő embertársaink rendszeresen felhívják a figyelmemet arra a tényre, hogy a WHO szerint a húsevés a mindmeghalás egyik fontos oka, nevezetesen is rákot kelt.
Több száz milliárd dollárt lehetne átcsoportosítani az egészségügyre, ha adót vetnének ki a vörös húsra és a feldolgozott hústermékekre, írja a Portfolio.
Elkészült a rovarfogyasztás egészségügyi hatásait feltáró első klinikai vizsgálat, és kiderült, hogy e környezetbarát ételféleségnek a tápanyaggazdagságon túl is több egészségügyi haszna lehet, írja a Scientific Reports.
Száznegyven éve, 1872. március 20-án született Bicsérdy Béla természetgyógyász, a róla elnevezett természetes gyógymód felfedezője és népszerűsítője – emlékezik meg róla az MTI.
Svéd kutatók megállapítása szerint kapcsolat van a feldolgozott húsok, például a szalonna és a szalámik fogyasztása és a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázata között – közölte a BBC hírportálja.
Egy brit vizsgálat szerint kevesebb hús és több növényi termék evése esetén ritkábban alakul ki szürkehályog. Egy vizsgálatban, ahol 15 évig követték a résztvevőket, a húsevők 6 százalékának lett szürkehályogja.
A harag, a gyűlölet és a félelem olyan emberi érzelmek, amelyek fizikailag felemésztik a szervezetet, betegséget okozhatnak - mondta a XIV. dalai láma Budapesten a zsúfolásig megtelt Papp László Sportarénában tartott előadásában vasárnap délután.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?