A grapefruit és a narancslé gyakori fogyasztása összefügghet a rosszindulatú bőrrák, a melanóma magasabb kockázatával - állapította meg egy nagyszabású amerikai kutatás.
Valóban van-e értelme kis mennyiségű, porított zöldségeket és gyümölcsöket vízzel lenyelni, mintha orvosságok lennének? – teszi fel a kérdést a PharmaOnline szerzője.
A grapefruitlé nagyobb mennyiségű fogyasztása egyes gyógyszerek túladagolását okozhatja, mert gátolja a gyógyszerek lebontásában elsőrendűen fontos folyamatokat a bélrendszerben és a májban.
Egy új klinikai vizsgálat, amelyet a Clinical CancerResearch augusztusi száma közölt, kimutatta, hogy azokban a rákbetegekben, akik napi egy pohár grapefruit levet megisznak, harmadakkora dózisra van csak szükség egy rákellenes szerből ahhoz, hogy a gyógyszer hatása ugyanolyan erősségű legyen.
Fokozott veszélyben vannak az allergiások és az asztmások a közelgő influenzajárvány miatt – írják a Svábhegyi Gyógyintézet munkatársai a szezonra felkészítő összefoglalójukban.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?