A The American Journal of Clinical Nutrition folyóiratban jelent meg a University of California, Los Angeles (UCLA) kutatóinak cikke, amelyben a fahéj glükózszint-moduláló hatását vizsgálták.
Nemcsak a mesterséges, a természetes illatosítók, (illat)gyertyák használatának is mérséklését javasolja a Semmelweis Egyetem közegészségtudományi szakértője.
Gasztroenterológia témában manapság mind szakmai, mind laikus körökben nagy az érdeklődés az ételallergia, az ételintolerancia és ezen belül is a hisztaminintolerancia iránt.
Az almaecetet a tavaszi időszak méregtelenítőjeként, fogyást elősegítő kanalasként, valamint a vércukorszint kontrolljában szerepet játszó savanyú csodaként emlegetik. Mi az igazság?
Az avokádó lehet a leukémia elleni harc új eszköze, míg a fahéj egy komponense a kolorektális karcinóma megelőzésében-kezelésében bizonyult hatékonynak.
Az egyes élelmiszerekben előforduló flavanol hatására megfordul az idősödéssel együttjáró memóriaromlás: a Nature Neuroscience cikke szerint 3 hónapos flavanol-fogyasztással a 60 évesek gyrus dentatusa a 40 évesek szintjére javul.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?