Hoppá, ez odaégett – ugye, veled is előfordult már az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok?
A való életből származó kardiovaszkuláris mortalitási adatokat elemezve von le következtetéseket egy nemrégiben elvégzett dél-koreai vizsgálat az éghető cigaretta és a nem éghető nikotin- vagy dohánytermékekhez köthető szív- és érrendszeri kockázatokról.
30 ország 100 szakértője és politikusa írta alá azt a levelet, amelyben sürgetik a WHO-t, hogy támogassa az ártalomcsökkentés felvételét a Dohányzásellenőrzésről szóló Keretegyezménybe.
Svédország a legjobb példa az ártalomcsökkentés előnyeire, ahol a hagyományos dohányzás már lassan kimegy a divatból, és vele a dohányzással összefüggő betegségek is – nyilatkozta a MedicalOnline-nak dr. Karl Fagerström.
A tudomány és a technológia összefogott a dohányzással kapcsolatos ártalmak csökkentéséért. A Medical Onlinedr. Ignatios Ikonomidis professzorral beszélgetett.
Mindent meg kell tenni azért, hogy azok, akik valamilyen okból nem szoknak le a dohányzásról, a cigaretta helyett egy kevésbé káros füstmentes alternatívára váltsanak.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?