A The American Journal of Clinical Nutrition folyóiratban jelent meg a University of California, Los Angeles (UCLA) kutatóinak cikke, amelyben a fahéj glükózszint-moduláló hatását vizsgálták.
Az elmúlt évtizedekben sokan és sokszor szorgalmazták az egészségtan bevezetését a nemzeti alaptantervbe, ha ez megvalósult volna, valószínűleg a szűréseken is lényegesen többen vennének részt.
A Harvard Medical School kutatói a magas feldolgozottsági szintű élelmiszerek fogyasztásának egészségre gyakorolt hatásait vizsgálták, eredményeiket a Neurology folyóiratban publikálták.
A Népszava úgy tudja, az érintetteknek június 17-én kell „bevonulniuk” a remeteszőlősi Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémiájára.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?