A praxisokban évről évre kevesebb a háziorvos, és remény sincs rá, hogy belátható időn belül növekedne a létszámuk. A dietetikusok bevonása az alapellátásba nemcsak a minőségi egészségügyi ellátás javítását, hanem a népegészségügyi mutatók pozitív változását és az egészségügyi kiadások csökkentését is eredményezheti a lakosság, valamint a gazdaság számára.
A lakosság 11 százaléka vásárolt az elmúlt egy évben hamis termékeket, derült ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület és a Tárki legfrissebb éves fogyasztói kutatásából.
Korra és nemre való tekintet nélkül egyre többen vásárolnak és használnak étrend-kiegészítőt – hangzott el többek között a Pharma Tribune étrend-kiegészítőkről szóló konferenciáján.
A magyarok többsége hatásosabbnak tartja az alternatív gyógyítási formákat, mint a hivatalos orvostudományt, nem igazán szereti a gyógyszergyárakat, és szilárdan hisz akár többszörösen megcáfolt egészségügyi téveszmékben is.
A glükóz szenzorok tb-támogatásának átgondolására szükség lenne – derült ki többek között az MGYT sajtóbeszélgetésén, ahol az 1-es típusú gyermekkori cukorbetegség volt a téma.
A közelmúltban kibontakozott kolbász kontra egészség kommunikáció háborúban aktívan használják a tudományt a húsosok is – az antioxidánsok hentesipari bevetéséről ír az Origo.
Talán még sosem volt olyan élénk sajtóvisszhangja egy WHO-ajánlásnak Magyarországon, mint a minapinak, amely óv a rákkeltőnek tartott hentesáruktól és óvatosságra int a vöröshúsok fogyasztását illetően is.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?