A GfK legfrissebb, étkezési szokásokat kutató tanulmánya az egészségtudatosságnak a táplálkozási szokásokra vonatkozó vetületét vizsgálja; az 1989 óta rendszeresen megjelenő elemzésből kitűnik a fogyasztói attitűdök változása.
A szűkös anyagi lehetőségek a tudatos táplálkozásra való törekvés ellen hatnak ugyan, az egészségesnek tartott élelmiszerek iránti igény mégis folyamatosan növekszik, derül ki a GfK legfrissebb tanulmányából.
A dohány kiskereskedelem monopolizálásának első évéről közöl értékelést a GKI Gazdaságkutató, mely részben ellentmond a tömeges leszokásról szóló korábbi híreknek.
A magyar munkavállalók csaknem fele egyáltalán nem tart ebédszünetet és csak 15 százalékuk eszik naponta ötször - derül ki egy friss felmérés eredményéből.
Az ESPACOMP (European Society for Patient Adherence, Compliance and Persistance) szervezet minden évben tudományos konferenciát szervez betegegyüttműködés témakörében, melyhez kapcsolódik egy továbbképzési nap is. 2013-ban November 14-15-16-án Magyarország lesz a konferencia következő helyszíne a Budapesti Corvinus Egyetem Egészségügyi Marketing Kutatóközpontjának szervezésében. Az alábbiakban adjuk közre a felhívást melynek további részletei a www.espacomp.euoldalon tekinthetők meg.
Az öt évvel korábbihoz képest eggyel hátrébb csúsztak az emberek bizalmi rangsorban az orvosok, de még mindig messze megelőzik a papokat, bírókat, politikusokat...
Az étrend-kiegészítők piaca az FMCG és a gyógyászati piac keresztmetszetében álló, több hatóság által szabályozott, sok szempontból mégis szabályozatlan szegmens.
A Kreatív Csoport és a Medical Triubune szeptember 25-i konferenciáján olyan modern marketingeszközökről lesz szó, melyek a termékek kommunikációját, az orvos-beteg kapcsolatot valamint az orvosok munkáját is hatékonyabbá tehetik
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?