hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2024-07-11

A PAN Europe nevű szervezet 36 csapvízmintából 34-ben, míg a 19 palackozott vízből 12-ben talált az egészségre káros trifluorecetsavat, írja a hvg.hu.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2024-03-18

A CDC tanulmánya szerint a legtöbb esetben a legionella volt a közüzemi vízrendszerek miatt kitört járványok okozója, közli az ATV honlapja.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2024-02-21

Az étkezési kultúra megváltoztatása segítheti a fenntarthatóságot a WWF legfrissebb, Közép-Európában végzett felmérése szerint.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-05-19

A Qubit szerint 18 népszerű amerikai kontaktlencsemárka termékeiben mutattak ki extrém magas PFA-koncentrációt.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-01-23

100 európai civil szervezet sürgősen felszólítja az EU tagállamait és az Európai Bizottságot, hogy 2025-ig tiltsák be az összes PFA-vegyületet a fogyasztási cikkekben.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-08-12

Az esővíz ma már a Föld minden pontján túl szennyezett ahhoz, hogy emberi fogyasztásra alkalmas legyen.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-05-20

Egy nagyszabású tanulmány szerint a környezet vegyi szennyezése felerősíti a globális elhízást – számol be a The Guardian nyomán a Portfolio.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-05-13

Összefüggést mutattak ki a vérben felhalmozódott mérgező anyagok, és a lisztérzékenység (cöliákia) fokozott kockázata között fiataloknál.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-01-04

Tímár József rákkutató, a Semmelweis Egyetem professzora válaszolt a 24.hu kérdéseire.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-10-04

Az evolúciós folyamat kutatók által irányított módon úgy is vgbemehet, hogy kiragadják egy élőlény génjét és azt irányított evolúciónak vetik alá.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?