hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Újratölthető akkumulátorok orvosi felhasználásra

Egy francia startup orvosi alkalmazásokhoz gyárt 1 milliméter vastagságú, újratölthető akkumulátorokat, írja a GyártásTrend.

A vállalat olyan miniatűr szilárdtest-akkumulátor technológiát fejlesztett ki, amely az emberi testbe ültetett orvosi eszközökben használható. Az akkumulátorcellák 0,1 milliméter vastagok, 1 négyzetmilliméter alapterületűek.

Az eszközök prototípusai a grenoble-i Leti 200 mm-es kísérleti gyártósorán készültek, és 250 Wh/l energiasűrűséget mutatnak. Jelenleg 50 százalékos a hozam, bár az új tisztateremben a hozam 80-90%-ra nőne. Egyetlen 200 mm-es rácsból 10 ezer darabot lehetne előállítani, így néhány száz rácsból az előre jelzett keresletet lehetne kielégíteni.

Az InjectSense intraokuláris nyomásérzékelőt egy szilárd, újratölthető akkumulátor táplálja.

Ennek eredményeként a vállalat együttműködött az amerikai InjectSense startup céggel, amely MEMEs nyomásérzékelőt, vezérlő ASIC-t és vezeték nélküli töltőchipet fejlesztett ki. Ezeket kombinálnák az akkumulátorokkal a szemgolyóban lévő intraokuláris nyomás (IOP) hosszú távú monitorozásához. Ez a glaukómakezelések  értékelésére szolgál, írja a GyártásTrend.

(forrás: GyártásTrend)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!