hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Újra megnyílt a Digitális Felzárkóztatási Alap

Újra megnyílt a Digitális Felzárkóztatási Alap; kórházak, idősotthonok, gyermekotthonok és magánszemélyek is pályázhatnak informatikai eszközökre a június 30-ai határidőig, közölte a Magyar Vöröskereszt.

A közlemény szerint a szociálisan rászorulók sokszor nem rendelkeznek az olyan, kapcsolattartáshoz, tanuláshoz, álláskereséshez, munkavégzéshez szükséges eszközökkel, mint az okostelefon, tablet, laptop. Ennek leküzdésében segít a Magyar Vöröskereszt és a Yettel által létrehozott Digitális Felzárkóztatási Alap 2021 óta.

A programban eddig résztvevők a három évre tervezett összeg 32 százalékát használták fel, így idén és jövőre még összesen mintegy 34 millió forint értékben lehet digitális eszközökhöz és szoftverekhez jutni, közölték, hozzátéve, hogy a Yettel a pénzösszeget biztosítja, a készülékek típusáról a Magyar Vöröskereszt szakértő csapata dönt.

A pályázatra szociálisan rászorulók, elsősorban tanulók, idősek, nagycsaládosok, gondozásra szorulók, egyszülős családok gyermekei, szociális és gyermekjóléti intézmények ellátottai, valamint az alap éves költségvetése tíz százalékáig egészségügyi, szociális és gyermekjóléti intézmények (kórházak, idősotthonok, családok átmeneti otthona, valamint gyermekotthonok) és ezen intézmények ellátottjai jelentkezhetnek.

"A humanitárius szervezet kiemelt célkitűzése a társadalmilag sérülékeny csoportba tartozó személyek támogatása, egyes esetekben az elmagányosodás, más esetekben az esélyegyenlőtlenség csökkentése", írták. A program fenntartható, hosszabb távú működéséhez más cégek, szervezetek és magánszemélyek számára is megnyitották a lehetőséget az alap támogatására.

A pályázattal kapcsolatos részletek a voroskereszt.hu/digitalis-felzarkoztatasi-alap/ oldalon találhatók.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!