hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Új okoseszköz 2-es típusú cukorbetegeknek

A Stelo CGM (continuous glucose monitor, folyamatos glükózmonitor) segítségével azoknak a 2-es típusú cukorbetegeknek lehetséges megfizethetőbb módon biztosítani a vércukorszintjük ellenőrzését, akiknek nincs szükségük inzulinra, írja az IT Business.

A CES-kiállításon idén látható vércukorszint mérő-technológiák többsége olyan okoseszköz volt, ami aztán soha vagy legalábbis minimum évekig meg sem jelenik a piacon. Üdítő kivétel volt látni, hogy a Dexcom CES 2024-es standján, valami kézzelfoghatóbb dologról beszéltek: a hamarosan megjelenő Stelo folyamatos glükózmonitorról, egy olyan hordható érzékelőről, amely valós idejű képet ad a vércukorszintünkről. 

A folyamatos glükózmonitor (CGM) olyan okoseszköz, amelyet a vércukorszint folyamatos nyomon követésére használnak ahelyett, hogy a glükózszintet időszakosan, egy csepp vér ujjból történő levételével ellenőriznék. A CGM-eket azok használják, akik inzulinnal kezelik a cukorbetegségüket.

„A CGM-ek működése az Egyesült Államokban elég jó lefedettségű azok számára akik inzulint is kapnak, és ez a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők körülbelül egyharmadát jelenti”, mondta Jake Leach, a Dexcom ügyvezető igazgatója, majd így folytatta: „Van egy nagyobb tömeg, körülbelül 25 millió ember, akiknek nincs biztosítási fedezete a CGM-ekre, és valójában eddig nem is készült számukra megfelelő termék erre a feladatra.”

Leach elmondta, hogy a Stelo a Dexcom meglévő G7 CGM platformján alapszik, és érzékelőnként körülbelül 15 napig működhet. Az alacsony vércukorszintre figyelmeztető rendszer helyett azonban – ami az inzulint használók számára a leghasznosabb – a Stelo alkalmazás célja az, hogy betekintést nyújtson a valós idejű mérésekbe. Más szóval, ez az okoseszköz nem annyira az életmentésre, mint inkább az életminőség javítására szolgál.

A teljes információ

(forrás: IT business online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!