hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Új K+F központot nyitott Budapesten a Genesys amerikai globális felhőszolgáltató

A világ egyik vezető mesterséges intelligencia alapú, globális felhőszolgáltatója, a Genesys új kutatás-fejlesztési (K+F) központot nyitott Budapesten, az Eiffel téren, 3000 négyzetméter területen, jelentették be csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az eseményen elmondta: a bizonytalan geopolitikai helyzetben a kormány mindent megtesz, hogy biztosítsa a biztonságos működés feltételeit a Magyarországon működő cégek számára. Kiemelte: a kormány intézkedéseinek is köszönhetően megérettek a feltételek az elmúlt években, hogy magas hozzáadott értékű munkahelyek létesüljenek. Hangsúlyozta: a kormány az Egyesült Államokkal való kapcsolat javításán dolgozik és arra törekszik, hogy még több, a Genesys-hez hasonló kaliberű vállalat válassza beruházási célpontnak Magyarországot.

Az új, budapesti K+F központ megnyitása is jól mutatja a Genesys elköteleződését a magyar piac és a magasan képzett, mérnöki tudással rendelkező szakemberek iránt, mondta az ünnepélyes megnyitón Tony Bates, a Genesys elnök-vezérigazgatója.

A Genesys Hungary a társaság második európai K+F központja Írország után. Az amerikai székhelyű globális vállalat 2021-ben lépett a magyar piacra és hozta létre magyarországi központját miután megvásárolta a LogMein magyar startup Bold360 ügyfélszolgálati és kommunikációs platformját. Vassy Attila, a Genesys Hungary vezérigazgatója a K+F központ megnyitását fontos mérföldkőnek nevezte mind a magyar, mind az anyavállalat számára. A magyar fejlesztőcsapat kulcsfontosságú szerepet kap a társaság mesterséges intelligencián alapú élményszervezési platform (Genesys Cloud CX) fejlesztésében és ez a jövőben tovább erősödik majd, fogalmazott.

A cég közleménye szerint az ügyfélkapcsolatot forradalmasító felhőalapú kommunikáció platform felhasználói köre a pénzügyi szolgáltatásoktól a kiskereskedelemen át, az egészségügyig és a közszféra területéig terjed. Az elmúlt két és fél évben a Genesys több mint háromszorosára, közel 200 főre növelte magyarországi csapatát és a jövőben további növekedést terveznek.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!