hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Rendkívül népszerűek a viselhető okoseszközök

A viselhető okoseszközök vezetik a legnépszerűbb fitnesztrendek listáját az Amerikai Sportorvosi Főiskola kutatása szerint, írja az MMOnline.

Az okoskarkötők, okosórák az elmúlt években jelentős fejlődésen mentek keresztül, és egyre inkább komplex egészségügyi és fitnesz támogatást nyújtó eszközökké váltak: növekvő szerepet játszanak az egészséges életmód kialakításában, fenntartásában és társadalmasításában, ami egybecseng az április 7-i egészségügyi világnap „Egészséget mindenkinek” mottójával. Ma már nemcsak az edzésekhez kapcsolódó adatokat, hanem különböző egészségügyi paramétereket is képesek lehetnek figyelni; többek között a pulzusszámot, a véroxigénszintet, a testhőmérsékletet, vagy az alvásmintázatot, emellett akár az EKG-t vagy a vérnyomást is.

A Huawei megbízásából készült felmérés szerint a megkérdezett magyar felhasználók is elsősorban az egészségkövető, jóllétet támogató funkciókat keresik a viselhető okoseszközök vásárlásakor: a pulzusmérés (70 százalék), a lépésszámlálás (61 százalék), a véroxigénszint-mérés (57 százalék) és az alvásfigyelés (46 százalék) szerepeltek a legfontosabb szempontok között, míg szintén fontosak a különböző edzésprogramok vagy az elégetett kalóriák mérése, melyek 22, illetve 38 százalékon állnak a prioritáslistán. A válaszadók 88 százaléka szerint az okoseszközök hasznos társak az egészségmegőrzés, illetve a sportolás és fitnesztevékenység terén.

A vállalat egy másik felméréséből kiderült az is, hogy a technológiai megoldások fejlettség szintjével kapcsolatban nincsenek fenntartásaik a vizsgált felhasználóknak: túlnyomó többségük (76 százalék) megbízik az okoseszközök által szolgáltatott adatokban, és örömmel fogadja az új funkciókat és megoldásokat, például az EKG-funkciót, írja az MMOnline.

(forrás: mmonline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!