hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Pontatlanul mérhetnek egyes okoseszközök

Az Egyesül Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) figyelmeztetést adott ki a szúrás nélkül működő vércukorszintet mérő okosórák és okosgyűrűk használatának veszélyeire, írja a Pénzcentrum.

Az FDA hangsúlyozza, hogy az ilyen típusú eszközök nem kaptak engedélyt vagy jóváhagyást a vércukorszint önálló mérésére, pontatlan méréseket eredményezhetnek, ami a cukorbetegség kezelésében súlyos hibákhoz vezethet, mely akár életveszélyes következményekkel is járhat.

Az FDA nem említett konkrét márkaneveket, de rámutatott arra, hogy bizonyos gyártók "nem invazív technikák" alkalmazásával népszerűsítik termékeiket. Vércukorszintmérését ígérnek anélkül, hogy fizikai beavatkozásra lenne szükség. Azonban az ügynökség szerint ezek az eszközök nem képesek közvetlenül mérni a vércukorszintet, így arra kérik a fogyasztókat, hogy ne vásároljanak ilyen termékeket.

Az egészségügyi szolgáltatóknak azt javasolják, hogy tájékoztassák betegeiket az ilyen eszközök használatának kockázatairól, valamint segítsenek nekik megfelelő, engedélyezett alternatívát választani, írja a Pénzcentrum.

(forrás: Pénzcentrum)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!