hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Ipari robotok

Pingpongmeccs robottal

Több száz bel- és külföldi vendég, valamint a márka nagykövetének tisztét betöltő német asztalitenisz-csillag, Timo Boll jelenlétében avatták fel a Kuka új sanghaji termelőüzemét.

Háromszázötven dolgozót foglalkoztat és akár évi 5000 robot előállításának megfelelő kapacitású a Kuka Roboter GmbH közelmúltban átadott új kínai üzeme. Az ezzel összesen 20 ezer négyzetméter alapterületű sanghaji gyártóhelyről közvetlenül, Kínában gyártott ipari robotjaival és robotvezérléseivel fogja a német robotgyártó az ázsiai-csendes-óceáni térséget kiszolgálni.

Kínában a pingpongbajnok szupersztár

– Kína jelenti a világon a legnagyobb és a leggyorsabban növekvő robotpiacot. A Kuka hosszú éve óta jó partneri viszonyt ápol sok neves kínai vállalattal. A további növekedésnek nyitunk utat azzal, hogy jelentősen kibővítettük sanghaji gyártókapacitásainkat – mondta Till Reuter, a Kuka AG igazgatóságának elnöke. A hivatalos avatóünnepségre a cég számos bel- és külföldi vásárlója, partnere és dolgozója volt hivatalos.

Az eseményen részt vett a Kuka tiszteletbeli márkanagykövete, Timo Boll asztaliteniszező is. A többszörös Európa-bajnokot és világkupagyőztest szoros kapcsolatok fűzik második, „sporthazájához”: Kínában Boll szupersztárnak számít. Már az avatóünnepséget megelőzően egy világszerte futó marketingkampánnyal irányította a Kuka magára a figyelmet. A sanghaji gyáravatóval egy időben pedig a vállalat egy videót tett közzé, amelyben Timo Boll egy Kuka KR Agilus robot ellen játszik. Az internetes videomegosztó portálokról közel kétmillióan töltötték le a videót, ami magát a pingpong-legendát is meglepte. Timo Boll elmondta: amellett, hogy nagyon élvezi a Kuka kampányát, az nagyon jót tesz az asztalitenisz sportnak is.

Sanghaj az ázsiai Kuka-központ

De nemcsak a népszerű kampánnyal szeretne a Kuka Ázsiában nyerni. Piaci pozíciói erősödését az ázsiai-csendes-óceáni térségben elsősorban a rövidebb szállítási határidőktől és a vevőkhöz való fizikai közelségtől várja. „Kínában óriási az igény az ipari robotos automatizálási megoldások iránt, amelyre az új gyártóhellyel maximálisan felkészültünk – jelentette ki Kong Bing, a Kuka Robotics China ügyvezetője. Sanghaj a bővítéssel a Kuka ázsiai központjává vált. A Kínával való kapcsolatok egyáltalán nem számítanak újdonságnak a német robotgyártónál. Az intenzív együttműködés gyökerei a kilencvenes évek végéig nyúlnak vissza, 2000 óta pedig saját leányvállalattal képviselteti magát a Kuka a távol-keleti országban.

(forrás: GyártásTrend)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!