hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.
hirdetés

Mesterséges intelligenciával a jó alvásért

A mesterséges intelligencia alkalmazások előnyöket kínálnak az alvásegészségügy területén is. Már dolgoznak az új rendszer bevezetésén.

Az életmódhoz kapcsolódó mesterséges intelligencia alkalmazások széles körben terjednek a világon. A rendszer hatalmas előnyöket kínál az alvás egészségügy területén is a hagyományos módszerekhez képest, mivel minden korábbinál több és részletekre kiterjedő információkat tud feldolgozni. Az új rendszer bevezetésén dolgoznak: elsőként Magyarországon a Magyar Alvás Szövetség alvás orvosi intézetében, közölte a szervezet.

Miközben egyre több nemzetközi kutatóintézet és alváslaboratórium – akárcsak a budapesti – alaposan tanulmányozzák a mesterséges intelligencia alkalmazásának tudományos feltételeit, szigorú kontrollokat és megfelelési szabályokat alakítanak ki.

A mesterséges intelligencia már most is segítséget nyújt az alvásegészségügy területén – hangsúlyozza G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke.  A jövőben a mesterséges intelligencia vezérelheti többek között a precíziós orvoslást, és ezzel a betegellátás új korszakát nyitja meg. A mesterséges intelligencia megoldások mielőbbi gyakorlati alkalmazását szorgalmazza a Magyar Alvás Szövetség, amely logikus lépés az alvásegészségügy területén mindazok számára, akik olyan összefüggéseket keresnek, amelyek segíthetnek előre jelezni az alvással kapcsolatos információkat, sőt a kapcsolódó egészségügyi kockázatokat is annak érdekében, hogy jobban aludjanak az emberek hangsúlyozza a Magyar Alvás Szövetség közleménye.

(forrás: Magyar Alvás Szövetség, MTI-OS)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!