hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Melyik techcég viselkedik igazi Nagy Testvérként?

A StockApps legfrissebb elemzéséből kiderül, hogy az öt nagy techcég (Google, Twitter, Apple, Amazon és Facebook) közül messze a Google gyűjti a legtöbb adatot a felhasználóiról – írja a 24.hu.

A közzétett információk szerint a felhasználók adatvédelemhez való jogát az Apple tartja leginkább tiszteletben, ugyanis csak azokat az információkat tárolja, amelyek az egyes fiókok fenntartásához szükségesek. Ennek oka, hogy az almás vállalat nem függ annyira a reklámbevételektől, mint a Google, a Twitter vagy a Facebook, írják.

A listát a Google vezeti, amely 39 adatpontot gyűjt minden felhasználó után. Második helyen a Twitter áll 24 ponttal, míg az Amazon szorosan követi, 23 ponttal. Meglepő módon a Meta/Facebook csak 14 pontot gyűjt, míg utolsóként az Apple következik 12-vel.

A StockApps szerint ezek az adatszolgáltató cégek elsősorban egy adott adatkategóriára összpontosítanak, nem annyira az adatok mennyiségére. A felhasználók információi mellett a Google jelentős mennyiségű adatot tárol számos területen. Ezek között van a felhasználók konkrét tartózkodási helye és a böngészési előzményük is. Ezenkívül tárolja a felhasználói tevékenységet harmadik felek webhelyein vagy alkalmazásaiban, valamint az Gmailes levelezést is.

Elsősorban az adhat aggodalomra okot, hogy a Google megőrzi a felhasználók meghatározott tartózkodási helyét is, ennek ugyanis kiemelt szerepe van a fogyasztók online és offline profiljainak összekapcsolásában, jelzi a lap.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!