hirdetés
2024. október. 04., péntek - Ferenc.
hirdetés

Kötelező olvasmány:

Hogyan lehetséges a gyógyulás az egészségügyet ért zsarolóvírus-támadásból?

A Journal of Information Technology Teaching Case című lapjában bemutatott, oktatási célokat szolgáló esettanulmány az Írország nemzeti egészségügyi szolgáltatóját, a Health Service Executive-et (HSE) érintő zsarolóvírus-támadást és az azt követő helyreállítási lépéseket mutatja be.

Mint az az Egészségügyi kiberbiztonsági szemlében olvasható: a támadás több mint 50 kórház kritikus egészségügyi szolgáltatásait zavarta meg, és jelentős kiberbiztonsági sebezhetőségekre hívta fel a figyelmet.

A tanulmány részletes elemzést nyújt azokról az eseményekről, amelyek a támadáshoz vezettek, az azonnali szervezeti és technikai hatásokról, valamint a válaszként végrehajtott és a helyreállítást célzó erőfeszítésekről.
Olyan kérdéseket tár fel, mint az incidenskezelés, a kockázatkezelés, az üzletmenet-folytonosság és a szélesebb körű következmények a közegészségügyi szervezetek számára. Rávilágít a kibertámadások kezelésének összetettségére az egészségügyben, és a megbízható kiberbiztonsági felkészültség fontosságára.

Részletek

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!