hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

Koalíció alakult a kiterjesztett valóság technológiák fejlesztésének támogatására

A kiterjesztetett valóság technológiák fejlesztésére és a munka összehangolására egyetemek, cégek, nagyvállalatok részvételével megalakult az XR Koalíció, jelentette be Kovács Gergely, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet kutatója, innovációs menedzsere Balatonfüreden, a 14. balatonfüredi Infotér Konferencián.

A koalíció összeköti a szakértőket, az ipari szereplőket és a kormányzatot, így segítve a technológia gazdasági hasznosulását, például a kereskedelem, az oktatás vagy az egészségügy területén, hangsúlyozta Kovács Gergely. Elmondása szerint az Extended Reality (XR) technológiák révén lehetővé válik a valós és a virtuális világ közötti kölcsönhatás, példaként említette a virtuális szemüvegeket.

Porkoláb Imre, a Honvédelmi Minisztérium védelmi innovációért felelős miniszteri biztosa azt hangsúlyozta, hogy az XR technológia a következő három évben rohamos fejlődésnek indul majd. Kiemelte a technológia jelentőségét a katonai oktatás és logisztika területén. Jelezte, hogy a koalíció 18 taggal alakult, a jövőben nemzetközi partnerek közreműködésére is számítanak.     

Szolnoki Szabolcs, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium technológiáért felelős helyettes államtitkára fontos versenyképességi faktornak nevezte a koalíció létrejöttét, és támogatásáról biztosította a tagokat.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!