hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Kibertámadások mögé állhat az MI

Világszerte hódít a mesterséges intelligencia a cégek körében, de közben aggódnak a bevezetésükkel járó kiberbiztonsági kockázatoktól. Erre jutott az EY tanácsadó cég kutatása, amit az mfor.hu idéz.

Forradalmi technológiának tartják a vállalatok a ChatGPT-t is hajtó generatív mesterséges intelligenciát (GenAI), a megkérdezett közel fele (43 százaléka) már befektet ilyen megoldásba a lap szerint.

A technológiába beruházó társaságok négyötöde (80 százalék) az alkalmazások működőképességét vizsgálja, míg ötödük (20 százalék) már a használat előtti pilot projektek tesztelésnél tartanak. A GenAI-t leggyakrabban a munkavállalók képzésének és csapatmunkájának javításához (36 százalék), valamint az ügyfélszolgálat és az értékesítés (35 százalék) támogatásához alkalmazzák – áll az EY tanácsadó cég több mint 1400 vállalkozással készített nemzetközi kutatásában.

A generatív mesterséges intelligencia egyre növekvő népszerűsége ellenére a megfontolt, fokozatos bevezetést részesíti előnyben tízből négy válaszadó (38 százalék), ami alapvetően az etikai kétségeknek tudható be. „Minden új technológia bevezetése súlyos kiberbiztonsági kockázatot jelent, különösen igaz ez a mesterséges intelligencián alapuló megoldásokra. A szervezeteknek fokozott óvatossággal kell előkészíteniük az átállást, amit a NIS2 irányelv Magyarországon is érvényben lévő szabályozása is szükségessé tesz” – mondta el Zala Mihály, az EY Magyarország kibervédelmi üzletágának vezetője.

Gerd Altmann képe a Pixabay-en
Gerd Altmann képe a Pixabay-en

(forrás: Menedzsment Fórum)

cimkék

AI, MI
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!