hirdetés
2024. május. 12., vasárnap - Pongrác.
hirdetés

Két Windows 10 is nyugdíjba vonul

Újabb figyelmeztetést adott ki a Microsoft, a Windows 10 két főverziójához is; kedden érkeznek utoljára biztonsági frissítések, közli az Origo.

Így az ezeket futtató számítógépeket minél előbb át kell állítani az operációs rendszer lehetőség szerint legújabb változatára, vagy kompatibilis hardver esetén akár Windows 11-re.

A Windows 10 November 2019 Update-hez az otthoni és céges felhasználók már tavaly május óta nem kapnak frissítéseket, azonban most a hosszabb támogatást élvezett Education és Enterprise kiadásainak is megszűnik a támogatása. A Windows 10 October 2020 Update (20H2) támogatásának megszűnése az otthoni és céges felhasználókat érinti, az AdDuplex szerint a rendszer piaci részesedése 10,8%.

A blokkolás okát gyakran elavult illesztőprogramok jelentik, így akinek a számítógépe megrekedt a Windows 10 valamelyik régebbi változatán, az a driverek frissítésével talán képes lehet megoldani a problémát. A feladat automatizált kivitelezésére például a Driver Booster segédprogram ingyenes verziója is használható, persze kizárólag saját felelősségre, jelzi a lap.

(forrás: [origo])

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!