hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Okosgyűrűk után okosfülbevalók

Miután megjelentek az okosórák a piacon, nem kellett nagyon sokat várni az okosgyűrűkre sem. A napokban pedig okosfülbevalók prototípusát mutatták be, írja a Haszon.

A Washingtoni Egyetem mutatta be az általuk fejlesztett okosfülbevalót (Thermal Earrings) a napokban. A szerkezet egy okosóránál is jobban követi a testhőmérsékletet, miközben figyelemmel kísér olyan alapvető dolgokat, mint például a stressz, az étkezés vagy a testmozgás.

A speciális fülbevaló felső, érzékelőkel ellátott része a fülcimpára van erősítve, érintkezik a hordozója bőrével, így gyűjti be az adatokat. Az alsó része a levegőben lóg és figyeli a külső hőmérséklet alakulását. Az összegyűjtött információkat a szerkezet Bluetooth-szal egy okostelefonra továbbítja, amely egy applikáció segítségével, könnyen értelmezhető grafikával mutatja be a statisztikákat.

Az okosfülbevalók mérete nagyjából egy gémkapocséval azonos, egyetlen feltöltéssel akár 28 napig üzemelhetnek. A feltalálók úgy vélik, pontosabb információkat szolgáltathat, mint egyéb, a hétköznapokon hordható készülékek. Azonban a Leet megjegyzi, a fülbevalóból készült prototípus, de a végleges verziójára egyelőre várni kell, írja a lap.

(forrás: haszon.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!